🔻معاون فرماندار ماکو گفت: برگزاری جشنواره های بومی محلی در زنده نگهداشتن آداب و رسوم نقش بی بدیلی ایفا می کند.
🔻 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان ماکو ، رعنا قربانی معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی دانش آموزان عشایر استان گفت: جشنواره های بومی و محلی رسالت مهمی در راستای زنده نگهداشتن آداب و رسوم و تاریخ گذشته و انتقال نسل به نسل را برعهده دارد.
🔻 وی تاکید کرد: برگزاری چنین برنامه هایی در مقابل تکنولوژیهای روز که در صورت عدم استفاده صحیح، تنبلی در امورات را در پی خواهد داشت تاثیر مثبتی دارد.
🔻معاون فرماندار ماکو، افزود: باید توجه کرد که هویت و تاریخ گذشته از یاد نرود و اصالت ایرانی اسلامی حفظ شود.
🔻قربانی گفت: ایجاد فضایی برای دانش آموزان عشایر برای فعالیت گروهی در کنار هم و ایجاد روحیه بانشاط در جامعه ای که افسردگی در دانش آموزان نمود یافته می تواند نقشی بازدارنده ایفا کند.
🔻 اکبر باباپور مدیر آموزش و پرورش ماکو،نیز در این جلسه گفت: از هفتم لغایت نهم اردیبهشت این جشنواره با حضور ۲۴ منطقه در ماکو برگزار میشود که افتتاحیه آن در عمارت تاریخی کلاه فرنگی در منطقه آزاد ماکو خواهد بود.
🔻 مدیر آموزش و پرورش ماکو، اجرای چادر سیاه، مراسمات سنتی، پخت نان سنتی، غذاهای سنتی از جمله آش محلی، موسیقی های محلی و غیره را از جمله برنامه های حاشیه این جشنواره عنوان کرد.
🔻 وی افزود: دانش آموزان در کنار شرکت در جشنواره و رقابتی تنگاتنگ خواهند توانست با گردش از اماکن تاریخی و طبیعی شهرستانهای ماکو، شوط و پلدشت خاطرات خوبی را به همراه خود به شهرهایشان ببرند.
🔻نسرین پاکدوست رئیس اداره عشایر اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: اولین جشنواره بازی های بومی محلی دانشآموزان عشایر استان به میزبانی منطقه آزاد ماکو برگزار می شود.
🔻 نسرین پاکدوست در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی دانش آموزان عشایر استان گفت: برای اولین بار مرحله استانی این جشنواره با خلاقیت و ابتکاری جدید برای نخستین بار در محوطه رو باز مناطق عشایر منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو اجرا خواهد شد.
🔻 رئیس اداره عشایر اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با عنوان اینکه افتتاحیه این جشنواره هفتم اردیبهشت خواهد بود افزود: پذیرش از روز جمعه ششم اردیبهشت در شهر ماکو انجام می شود و به مدت دو روز شرکت کنندگان به رقابت خواهند پرداخت.
🔻 وی در ادامه بازی های بومی محلی را نمادی از سنت های دیرین عشایری و آموزش مهارت های زندگی به دانش آموزان یاد کرد و افزود: در راستای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و توجه به آداب و سبک زندگی ایرانی اسلامی اجرای این جسنواره جز الزامات است.
🔻 رئیس اداره عشایر اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با تاکید براینکه ۳۵ هزار دانش آموز عشایری در استان تحصیل می کنند تصریح کرد: این جشنواره نظام مند با اهدافی چون غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، آموزش مهارت های زندگی از طریق بازی و سرگرمی، ایجاد روحیه نشاط و شادابی و فراهم کردن زمینه همبستگی تعامل و رفاقت، هویت بخشی به جامعه روستایی و عشایری و حفظ و نگهداشت سرمایه های اجتماعی برگزار می شود.
🔻پاکدوست بیان کرد: از ۱۳ منطقه عشایری استان بیش از ۳۰۰ دانش آموز دختر و پسر مقطع متوسطه اول و دوم در این جشنواره شرکت خواهند که پس از داوری یک تیم برتر به مرحله کشوری راه خواهد یافت.
🔻 وی معرفی ظرفیتهای بالقوه و ناشناخته منطقه آزاد ماکو از جمله اماکن تاریخی و طبیعی به سفیران جوان که در لباس دانش آموز در منطقه آزاد ماکو حضور خواهند داشت را از دیگر هدف این جشنواره عنوان کرد و تصریح کرد: این جشنواره فرصتی برای نشان دادن پتانسیلهای مردم اقلیم عشایر آذربایجان است که ایجاد فضای شاد برای دانش آموزان جز اهداف ارشد در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
👇👇👇
🆔 🇮🇷@farmandari_maku