نشست تخصصی بانوان شاغل ادارات شهرستان ماکو با محوریت "جوانی جمعیت، اهمیت فرزندآوری و فرزندپروری" برگزار شد.

نشست تخصصی بانوان شاغل ادارات شهرستان ماکو با محوریت "جوانی جمعیت، اهمیت فرزندآوری و فرزندپروری" برگزار شد.
به مناسبت گرامیداشت روز ملی جمعیت و در راستای تحقق سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، نشست تخصصی بانوان شاغل در ادارات شهرستان ماکو با محوریت «جوانی جمعیت، اهمیت فرزندآوری و فرزندپروری» امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت ماه در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان ماکو، این نشست با حضور بانوان شاغل در دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان حوزه سلامت، روانشناسی و خانواده و با مشارکت فعال حوزه معاونت اجتماعی فرمانداری برگزار گردیدکه هدف از برگزاری این نشست، تبیین اهمیت مقوله جوانی جمعیت، بررسی علمی و کارشناسی ابعاد مختلف فرزندآوری و فرزندپروری در شرایط کنونی جامعه و پاسخگویی به دغدغه‌ها و پرسش‌های بانوان شاغل در این زمینه بود.

 خانم دکتر سمیه درخشان، متخصص زنان و زایمان، طی سخنانی در این نشست با اشاره به روند کاهشی نرخ باروری در سطح کشور و استان آذربایجان‌غربی، این موضوع را یکی از مهم‌ترین تهدیدات آینده‌نگرانه در حوزه توسعه پایدار عنوان کرد. 

وی با تکیه بر داده‌های علمی و آماری، به تشریح آثار و پیامدهای تأخیر در فرزندآوری از منظر پزشکی پرداخت و نقش مشاوره‌های قبل از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان ایمن را در تضمین سلامت مادر و کودک حائز اهمیت دانست.

دکتر درخشان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به دغدغه‌های بانوان شاغل در خصوص ازدواج، بارداری و اشتغال، خاطرنشان کرد: «در نظام سلامت، ما بر آن هستیم که با ارائه خدمات تخصصی و آگاه‌سازی هدفمند، شرایط را برای تصمیم‌گیری آگاهانه و هوشمندانه بانوان در خصوص فرزندآوری تسهیل نماییم».

در ادامه نشست، دکتر حسنعلی‌زاده، روانشناس و مشاور خانواده، با بررسی جنبه‌های روانی و اجتماعی موضوع نشست، به تبیین نقش بنیادین خانواده در پرورش نسل سالم، پویا و مسئول پرداخت. 

وی با اشاره به مفهوم «فرزندپروری مسئولانه» اظهار داشت: «فرزندآوری صرفاً یک فرآیند زیستی نیست؛ بلکه مسئولیتی بزرگ و نیازمند آمادگی روانی، تربیتی و فرهنگی است».

وی افزود: «در جامعه امروز، مادران شاغل با چالش‌هایی چون تعارض نقش، فرسودگی روانی، و کمبود حمایت اجتماعی مواجه‌اند که این موارد می‌تواند کیفیت فرزندپروری را تحت‌تأثیر قرار دهد لذا طراحی حمایت‌های روانی و اجتماعی هدفمند از زنان شاغل یک ضرورت انکارناپذیر است».

در بخش پایانی برنامه، پرسش و پاسخ با مشارکت بانوان شرکت‌کننده برگزار شد و سخنرانان به سؤالات حاضران پاسخ گفتند.  موضوعاتی نظیر چگونگی مدیریت همزمان نقش‌های مادری و شغلی، نحوه آماده‌سازی روانی برای فرزندآوری، چالش‌های تربیتی کودکان در عصر دیجیتال، و شیوه‌های حمایت‌گری از همسر و خانواده، از مهم‌ترین محورهای طرح‌شده توسط شرکت‌کنندگان بود.

# نظر : 0